Skip to main content

Over ons

Een sfeervol en gezellig restaurant gelegen in het karakteristieke dorpje Reek, nabij Schaijk & Grave. Precies in het midden van de driehoek ‘s-Hertogenbosch, Nijmegen en Eindhoven. In de landelijke omgeving van de Maashorst bevindt zich de Linde, waar je welkom bent voor een waanzinnig kopje koffie, een uitgebreide lunch, een smaakvol diner of een lekkere borrel.

Leer ons en de geschiedenis van het pand de Linde kennen.

Historisch pand

De omslag van kruidenierszaak naar supermarkt komt langzaam op gang in Nederland, maar in de jaren vijftig versnelt het proces. In 1961 zijn er 2.867 zelfbedieningswinkels. En één van die winkels staat in Reek, want hier opent op 12 oktober 1961 om 9 uur de zelfbedieningswinkel van Gerard en Nelly Klievink. De winkel blijft nog geen tien jaar open. De supermarkten in de omliggende dorpen vormen een grote concurrentie en Gerard en Nelly besluiten met de winkel te stoppen. In 1970 verandert de winkel in een cafetaria.

In de jaren die volgen, vanaf 1973, is de Linde in de regio een gerenommeerde horecagelegenheid, waarin een café, zalencentrum en cafetaria zijn gevestigd. De naam van de Linde is gebaseerd op de Lindebomen in de Heijtmorgen. Veel dorpsbewoners dragen de Linde vanuit vroeger een warm hart toe, doordat ze in de Linde zijn getrouwd of er andere mooie herinneringen koesteren. Hierdoor kozen Tom & Simone ervoor om de naam “de Linde” in ere te herstellen. De Lindeboom wordt hiermee nieuw leven in geblazen.

Dit zijn wij

Tom van de Geijn & Simone Kuijpers. Sinds 1 september 2019 runnen wij samen met ons mooie team de Linde in Reek. Wij zijn trots en blij dat wij na een aantal jaar opgebouwde ervaring bij andere bedrijven onze droom hebben kunnen verwezenlijken. Onze eigen horecazaak. In de 8,5 jaar dat we een stel vormen, is onze liefde voor het vak en de gastvrijheid met de dag gegroeid.

Door de jaren heen hebben we onze eigen visie en kijk op de horeca vormgegeven. Met de samenkomst van onze persoonlijkheden, opgedane ervaring en kennis hebben we de Linde omgetoverd tot waar we vandaag de dag staan. Een bruisende plek in de kleine dorpskern Reek.

De ervaring die gasten meekrijgen is een uiting van ons complete team. Een beleving wordt niet door één persoon vormgegeven, maar is een samenspel van alle verschillende persoonlijkheden. Onze collega’s in de bediening verwelkomen jullie met een glimlach, onze koks in de keuken brengen de mooiste, dagverse producten samen op bord en onze afwashelden zorgen voor de schoonste borden en glazen. Maar allemaal met één en dezelfde passie, gastvrijheid en het zorgen voor onze gast.